Våra pass

Den vanligaste träningsformen hos oss är just CrossFit. Vi har också en rad andra typer av träningspass som vi erbjuder. 

Crossfit – Crossfit är vårt allra vanligaste pass. Normalt består ett crossfitpass av fyra delar  – uppvärmning, styrka, en wod och stretch. Wod betyder work-out-of-the-day (ungefär dagens träningspass), innehållet varierar men ofta är det högintensiv träning under relativt kort tid.

För att få ut det mesta av ett crossfitpass och för att du ska kunna lyfta vikter på ett säkert sätt ska du ha gått lyftutbildningen. Självklart får du prova ett crossfitpass innan du har gått lyftutbildningen men då kommer du få anpassade övningar. Men oroa dig inte för det, du kommer få ett bra träningspass ändå!

CrossFit Basics – Detta är ett pass som alla kan boka in sig på. Det är bra träning utan krav på förkunskaper i lyftteknik. Övningarna fokuserar på stora muskelgrupper.

CrossFit Basic Plus – Ungefär som ett Basics pass, fast här har vi introducerat skivstången. Du bör ha gått lyftutbildningen för att få ut det mesta ur det här passet.

Nybörjarpass – Ett nybörjarpass är till för dig som ännu inte är klar med lyftutbildningen. Passet är mycket likt ett vanligt CrossFitpass men övningarna som ingår är inte lika tekniskt krävande.

Lunchpass – Lunchpasset är som ett vanligt CrossFitpass men lite kortare för att du ska hinna träna under lunchen.

Bootcamp – Bootcamp är ett långt träningspass (oftast ca 90 minuter). Tonvikten ligger på att kunna hålla ett relativt högt jämnt tempo under lång tid. På grund av passets längd är vikter och intensitet lägre än på ett vanligt CrossFitpass. Bootcamp genomförs ofta i lag om två eller tre personer.

Kettlebell – Här tränar vi med en kettlebell (en klotformad vikt med ett handtag). Upplägget påminner om CrossFit men vi använder kettlebells som främsta träningsredskap.

Mammagrupp – Mammagrupperna är träning för dig som fått barn. Här har vi anpassade övningar för att på ett skonsamt och effektivt sätt träna upp kroppen som fött ett barn. Det handlar till exempel om att bygga bålstabilitet och magstyrka inifrån.

Funktionell Styrketräning innebär att man förutom styrka också utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt. Passen innehåller lite mindre flås och tempo jämfört med våra vanliga CrossFitpass.

});